Terapia Ayurveda sau vindecare prin cunoaşterea ştiinţei vieţii

Ravana Ayurvedic, oaza ta de linişte şi vindecare prin terapie Ayurveda

Am auzit sau am citit despre terapia Ayurveda care reprezintă o formă holistică şi simplă de abordare a vindecării. “Ayurveda” înseamnă, în traducere, “ştiinţa vieţii” şi este cel mai vechi sistem medical care însumează principiile sănătoase de viaţă. De la informaţiile pur teoretice care ne stârnesc curiozitatea până la a apela la terapia Ayurveda este doar un pas, acela în care ne dorim să ne recăpătăm sănătatea. Alina Tudor, owner al Ravana Ayurvedic , a făcut acest pas când, într-un plan concret, abia dacă mai putea păşi din cauza problemelor medicale pe care le avea la ambii genunchi. Atunci a întâlnit-o pe Udari, terapeut Ayurveda din Sri Lanka care i-a readus speranţa unei vieţi fără durere.  

Iată povestea Alinei Tudor – owner Ravana Ayurvedic

“Acum un an şi ceva am cunoscut-o pe terapeuta Udari după ce trecusem printr-o lungă perioadă de tratamente atât la noi în ţară, cât si in Germania şi  Italia. Am avut trei intervenţii chirurgicale la  piciorul drept, în ultimă instanţă, boala şi presiunea recuperărilor mi-au deteriorat definitiv cartilajul. Mă aflam în stadiul 4 al bolii şi previziunile erau sumbre, toţi medicii pe care îi abordam mă asigurau că voi ajunge să port proteză. Din păcate, boala a afectat şi genunchiul stâng. În perioada în care am cunoscut-o pe Udari piciorul meu neoperat era extrem de inflamat, nu puteam să urc nici măcar treptele casei, purtam o orteză pentru a-l imobiliza, iar mişcarea era extrem de limitată. La primul consult, Udari mi-a spus doar atât: “Vino zilnic la terapie pe o perioadă de 9 zile, nu consuma proteină animală, iar inflamaţia va scădea şi te vei putea deplasa normal”. Exact aşa s-a întâmplat. Terapia mea a constat într-un masaj special cu uleiuri din plante care odată ajunse în interiorul corpului îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ceea ce determină scăderea inflamaţiei şi irigarea corectă a zonei afectate. Felul în care acest masaj este efectuat şi combinaţia de plante din aceste uleiuri sunt secretul ayurvedic al acestei terapii. Această întâmplare m-a făcut să-mi doresc să ofer o altfel de şansă tuturor oamenilor cu probleme medicale şi astfel a apărut Ravana Ayurvedic, locul unde Udari, terapeut ayurvedic, tratează pacienţi cu tot felul de boli dintre cele mai grave.”  

Udari este din Sri Lanka şi vine dintr-o familie de terapeuţi. Bunicul său era celebru şi foarte respectat pentru tratamentele reuşite pe care le aplica pacienţilor săi, iar Udari a preluat din secretele acestuia, dar în plus a făcut şi şcoala de terapie Ayurveda în Sri Lanka, având certificat de terapeut.

Udari – terapeut ayurvedic la Ravana Ayurvedic

“Fac acest lucru din inimă şi am învăţat de mică despre influenţa naturii în viaţa omului, ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, care sunt efectele chimicalelor asupra sănătăţii. Ayurveda încearcă să restabilească starea naturală a armoniei în corpul uman, sănătatea fizică şi mentală.

Din elementele naturii: aer, foc, apă şi pământ au luat naştere, în interiorul trupului nostru,  trei principii biologice de bază, ceea ce noi numim: Vata, Pitta, Kapha (cele trei tipuri de energii – doshas- din tradiţia şi cultura indiană). Fiecare individ este reprezentat de una dintre aceste energii într-o proporţie mai mare. Sănătatea  reprezintă echilibrul dintre cele trei. Atunci când acest echilibru este zdruncinat, intervine terapia Ayurveda care restabileşte echilibrul în organismul uman.

De cele mai multe ori, dezechilibrul provine de la faptul că oamenii nu ştiu cum şi ce să mănânce, nu realizează că natura îi poate ajuta în alimentaţie şi fac alegeri nebenefice organismului. Oamenii nu ştiu să trăiască sănătos. Eu, de exemplu, nu am folosit produse cu chimicale niciodată şi nici n-am luat medicamente dacă am avut vreo problemă. Am folosit doar terapia Ayurveda, am băut doar ceaiuri naturale, am făcut meditaţie.

Oamenii din România sunt oameni buni, dar sunt prea nervoşi şi supăraţi. Asta le distruge sănătatea de tineri. Am întâlnit persoane tinere cu probleme psihice, cardiace, astm, cancer. La mine, în Sri Lanka, oamenii care veneau la terapie cu astfel de probleme aveau peste 60 de ani. La noi există o rutină în a consuma ghimbir, lămâie, usturoi, toate aceste daruri ale naturii care sunt atât de folositoare pentru sănătate. Aici nu există acest obicei. Noi avem o vorbă care spune: “gust bun= rău pentru corp, gust rău=bun pentru corp”. Oamenii de aici aleg gustul bun, apoi sănătatea are de suferit.  

Consumul de carne de porc sau de vită, de exemplu, influenţează negativ organismul. Noi ştim de mii de ani că în momentul sacrificării, aceste animale eliberează substanţe toxice şi consumând carnea lor, acestea ajung în organismul nostru. Doctorul îţi spune să nu mai consumi carne roşie în cazul în care ai o boală gravă, dar ar trebui să-ţi spună înainte să te îmbolnăveşti.

Credinţa este foarte importantă, rugăciunea, de asemenea, dar eu pot să-i ajut şi pe cei care nu cred sau nu se roagă. Terapia pe care o fac se adresează tuturor. De asemenea, eu cred în Karma: faci bine, primeşti bine. Faci rău, primeşti rău. Sunt mulţi cei care nu cred nici în karma şi fac rău, bârfesc, fură, toate aceste lucruri se întorc la ei şi o pot face sub forma unei boli despre care ei cred că a apărut din senin, dar nu e aşa. Nimeni nu ştie ce se întâmplă peste un minut, dar poţi să ai grijă ce faci, ce gândeşti, ce mănânci, cum trăieşti ACUM.

Când a venit Alina prima dată la mine nu credea nimic din ce îi spuneam. Mă întreba mereu ce fac acolo, ce masaj îi fac, ce sunt toate acele plante pe care i le aplicam pe genunchi. Am rugat-o să-mi ofere încrederea ei pentru nouă zile. A făcut acest lucru şi de atunci continuă terapia prin masaj Ayurveda cu scopul de a-şi reface cartilajele la genunchiul care nu este operat. În acest moment nu mai are dureri, poate să urce scări, să alerge. Suntem pe drumul cel bun.”

Masajul ayurvedic este o practică antică străveche care detoxifică şi curăţă organismul prin întărirea sistemului imunitar. Tehnicile de masaj sunt practicate în terapii individualizate, prin urmare, la Ravana Ayurvedic poţi avea parte exact de terapia de care ai nevoie, în funcţie de dezechilibrul pe care îl ai în organism. De asemenea, aici poţi beneficia de masaj Facial Gold, Facial Clasic, masaj pentru drenaj limfatic, masaj anticelulitic, capilar sau reflexoterapie. 

Poţi face o vizită la Ravana Ayurvedic, pe Bld. Erou Iancu Nicolae, nr. 115 sau îţi poţi face o programare la numărul de telefon: 0751 037 271.

Credit foto: Ravana Ayurvedic

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment