Make-up artistul Nicoleta Bârsan te învaţă să te machiezi singură

Ce paşi trebuie să urmezi când te machiezi singură

Make-up artistul Nicoleta Bârsan te învaţă să te machiezi singură, aşa cum a făcut ea însăşi la începuturi. Apoi, pentru Nicoleta make-up-ul a devenit o pasiune. A urmat cursurile Academiei Krüger Brent Agency, cea mai cunoscută şcoală de profil în 2012, şi a absolvit cu cea mai mare medie. Sfaturile pe care le oferă se bazează pe studii intense de chimie, biologie, dermatologie, desen, dar şi marketing. În plus, în 2014, Nicoleta Bârsan a urmat şi cursurile Academiei Make Up For Ever de la Paris, apoi la Londra – The Masterclass by Mario Dedivanovic. Prin urmare, tot ce vei afla despre machiajul pe care ţi-l poţi realiza singură vine de la o sursă credibilă şi autorizată, cu o experienţă de aproape 10 ani în domeniu.

  • De ce ar trebui să se machieze femeile într-o zi obişnuită şi nu doar la nuntă, botez sau ocazii speciale?

Pentru creşterea stimei de sine. Chiar s-a făcut un studiu la Harvard, în 2017, intitulat “Efectul rujului”. În urma acestuia s-a constatat că femeile care se machiau zilnic aveau o stimă de sine foarte ridicată şi o atitudine pozitivă.

Poţi sta o săptămână nemachiată şi probabil de când cu pandemia şi statul acasă aşa s-a şi întâmplat, dar starea de bine se deteriorează, te cuprinde depresia. Pentru un plus de culoare în zilele acestea, să te machiezi singură îţi poate da un plus de bucurie.

  • E minunat să te machiezi singură, dar pentru aceasta trebuie să ştii nişte paşi pe care să-i urmezi. Care sunt aceştia?

Înainte de orice make-up, trebuie să respecţi o rutină zilnică. Aceasta constă în demachiere dimineaţa şi seara, chiar dacă nu ai avut machiaj pe faţă. Demachierea curăţă tenul de impurităţi, nu doar de make-up. Apoi, este necesară aplicarea unei loţiuni tonice. După folosirea demachiantului care transformă PH-ul într-unul acid, folosirea loţiunii tonice este obligatorie fiindcă readuce tenul la PH-ul neutru. 

  • După ce ai urmat această rutină, ce fel de machiaj îţi poţi face într-o zi obişnuită?

Machiajul de zi, acela cu care mergi la birou. În această perioadă în care am fost obligaţi să lucrăm de acasă, pentru a nu intra într-o zonă de tristeţe şi delăsare, cel mai bine este să ne păstrăm obiceiul de a ne machia şi aranja ca atunci când mergeam la serviciu.

  • Ce produse de make-up să folosim când ne machiem singure?

Recomand fondul de ten, anticearcănul, blush-ul care face minuni, mascara şi ruj ori gloss. Eu prefer gloss-ul fiindcă hidratează. Cele care consideră că eyeliner-ul este pentru un machiaj de seară pot să nu-l folosească.   

  • Aceste produse sunt bune pentru toate femeile?

Nu există produse bune sau rele, ci doar potrivite sau nepotrivite unei anumite persoane. Important este să folosim produse de calitate şi să se potrivească tipului de ten pe care îl avem.

  • Ce trebuie să ştie în plus o persoană care are un ten sensibil, cu probleme?

În cazul celor cu probleme ale tenului cum ar fi acneea, de exemplu, ar fi bine să folosească un fond de ten cu acoperire mică, iar acolo unde sunt punctele sensibile să neutralizeze cu anticearcăn sau cu corector special, verde.

Acum, că ai aflat paşii de urmat ca să-ţi realizezi singură make-up-ul, nu-ţi rămâne decât să-ţi alegi produsele de calitate potrivite tenului şi să te răsfeţi în fiecare zi pentru o atitudine pozitivă şi ca să-ţi crească stima de sine. Ce poate fi mai plăcut decât să vezi în oglindă un chip care-ţi place?

Credit foto: Arhiva personală, Shuttertock

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment