Ce se întâmplă cu comenzile pentru rochiile de mireasă în perioada pandemiei?

Să creezi rochii pentru cea mai frumoasă zi din viaţa unei femei este o bucurie şi un privilegiu. Să fii însă creator de rochii de mireasă într-o perioadă în care evenimentele de orice fel au fost interzise din cauza pandemiei care a afectat întreaga lume, poate deveni o povară. Talentul, creativitatea şi interacţiunea cu viitoarele mirese au fost puse în aşteptare şi nu se ştie până când va dura această situaţie.

Am vrut să aflăm de la cunoscutele creatoare Cosleacara Inocenţia (Innocenti Sposa) şi Delia Lazăr (Dahlia Couture) ce s-a întâmplat în această perioadă de pandemie din punctul de vedere al comenzilor pentru rochiile de mireasă şi dacă, odată cu finalul stării de urgenţă, lucrurile au început să revină la normal.

Cosleacara Inocenţia – Innocenti Sposa

Cum aţi resimţit din punct de vedere al businessului această perioadă de pandemie?

Încă din luna martie nu s-au mai luat comenzi fiindcă clientele nu ştiau dacă vor mai putea face nunta anul acesta. Comenzile pe care le aveam deja s-au amânat pentru la anul.

V-aţi orientat spre comercializarea altui tip de produse vestimentare?

Nu poţi să faci altceva când tu doar creezi rochii de mireasă. Ca să începi să comercializezi alt tip de obiecte vestimentare ai nevoie de materiale, ori noi avem doar materiale fine, preţioase folosite exclusiv la realizarea rochiilor de mireasă. Ca să achiziţionăm alt fel de material trebuie să producem, ori noi în această perioadă n-am mai încasat decât de la clientele care s-au gândit la situaţia în care ne aflăm şi au ales să plătească pentru rochia de mireasă acum deşi nunta au amânat-o pentru anul viitor.

Odată cu încetarea stării de urgenţă, când restricţiile n-au mai fost aşa dure, clientele au început să vă caute?

Doar cele care vor să facă nunta anul acesta cu numărul restrâns de invitaţi prevăzut de lege şi în aer liber.

Cum credeţi că vor evolua lucrurile în domeniul dumneavoastră de activitate?

Având în vedere că restaurantele sunt încă închise, că nu se ştie când se vor putea organiza nunţi ca înainte, nu pot face nicio previziune. Este un cerc vicios, depind unele de altele şi nimeni nu ştie ce va fi. Tocmai de aceea nu avem în lucru acum o colecţie nouă fiindcă nu ştim dacă vom avea cliente.

Rochie de mireasă Innocenti Sposa

Delia Lazăr – Dahlia Couture

Ce s-a întâmplat cu comenzile pentru rochiile de mireasă în această perioadă de pandemie?

Clientele au acceptat varianta reprogramării finalizării comenzii pentru noua dată a nunţii. Majoritatea au reprogramat pentru anul viitor.

Au existat comenzi noi în perioada pandemiei sau aţi avut atelierul închis?

Pe toată perioada stării de urgenţă atelierul a fost închis pentru public. Am primit comenzi pentru alt gen de articole vestimentare. Ne-am folosit de servicii de curierat pentru livrare.

Acum, că situaţia s-a mai relaxat, au început să vină viitoare mirese să vă solicite?

Foarte timid, dar suntem optimişti. Clientele sunt foarte derutate, neştiind când şi cum vor putea face nunta pe care au visat-o.

Rochie de mireasă Dahlia Couture

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment