Vera Coşciug dezvăluie secretele manichiurii de mireasă

Ce trebuie să ştie o mireasă despre manichiura din ziua nunţii

Vera Coşciug este pasionată de manichiură de la 16 ani. A ales meseria de tehnician unghii cu sufletul, dar  nu s-a gândit nicio secundă la vârsta aceea că va ajunge aici.  Acum nu se mai vede renunțând vreodată la această meserie. Primul curs de manichiură l-a făcut la Chișinău după care a mai făcut alte zeci de cursuri de perfecționare aici, în țară, și la Moscova.

Am vrut să aflăm de la Vera câteva secrete despre manichiura ideală de mireasă, despre greşelile pe care nu trebuie să le facă o mireasă atunci când optează pentru anumit gen de manichiură, dar şi cum ne putem îngriji singure unghiile atunci când nu putem ajunge la specialist. Despre toate acestea vă invităm să aflaţi din interviul pe care Vera Coşciug a avut amabilitatea să ni-l ofere:

În perioada pandemiei, femeile au fost obligate să-şi facă singure manichiura. Unele poate au ştiut cum, altele nu. Spune-ne care sunt paşii pe care îi putem urma ca să ne facem singure manichiura?

Este foarte important să știm cum să avem grijă de unghiile noastre mai ales dacă din diferite motive nu putem ajunge la un specialist. Primul și cel mai important pas este să le scurtăm și să dăm gelul sau oja jos. Știm cu toții că dacă depășim 3-4 săptămâni, fiind unghiile foarte crescute, îngreunăm vârful unghiei pentru că toată greutatea gelului trece pe vârf și astfel riscăm să afectăm patul unghial. Prin urmare, este foarte important dacă avem gel să-l îndepărtăm atent prin pilire, iar dacă avem ojă semipermanentă să o dăm jos prin metoda clasică cu acetonă și staniol.

Odată revenite la tine, manichiurista profesionistă, care au fost cerinţele clientelor? Ce le-a lipsit cel mai mult din punct de vedere al manichiurii, în perioada de restricţii?


“Vera, vreau culoarea mea”! Asta am auzit în continuu după pandemie. Fiecare dintre noi avem cel puţin o culoare preferată care ne salvează când suntem în pană de idei sau pur și simplu o purtăm cu drag de mai multe ori. Fie ea roșie, neagră sau albastră nu a contat că e vara și au ignorat trendul, fiecare și-a făcut culoarea preferată, dar în niciun caz nud. După atâtea luni cu ele naturale, totuși, multe cliente au optat şi pentru construcție. Am avut și fete care nu prea au fost așa îndrăznețe de frică să nu ne mai restricționeze o dată și să nu fie nevoie să se descurce iar singure, acasă, așa că unele au trecut de la gel la oja semipermanentă.


Au reînceput să îşi facă programări şi viitoare mirese?


Da, am avut și câteva mirese. Având în vedere limita de persoane care pot participa la un eveniment, s-au ținut doar cununiile civile.


Ce manichiură pentru mirese este în trend în 2020?


Nu știu dacă există un trend pentru mirese. Pentru femei este cea mai importantă zi și vor să fie cele mai frumoase și în imaginația lor să arate perfect. Cum perfecțiunea este subiectivă, puţine mai țin cont de trend atunci când ele au o viziune diferită.


Manichiura pentru cununia civilă ar fi bine să fie diferită de cea de la nuntă? Cum ar arăta cea ideală?


Nu există o regulă în acest sens. Dacă este la un interval de 2-3 zile nu cred că este o necesitate. Pentru că majoritatea aleg culori neutre: nud, alb, french sau babyboomer. Acestea se potrivesc perfect atât la nuntă, cât și la cununie. Dacă nunta este la un interval mai mare de timp față de cununia civilă, atunci sigur vor fi manichiuri diferite, dar din nou fără mari abateri.

Dacă dorinţa miresei ţi se pare nepotrivită, încerci să o convingi să poarte un anumit tip de manichiură sau o laşi pe ea să decidă?


În general, clientele se consultă cu mine și eu le propun ce li se potrivește cel mai bine. Așa mi se pare cel mai corect. Până la urmă, fiecare știe ce a învățat și dacă tot ai venit la un profesionist lasă-l să-şi facă treaba! În primul rând, le întreb pe ele ce ar avea plăcere să poarte sau cu ce formă sau culoare se simt bine și de aici îmi formez o idee de unde pornesc să le sugerez ce li se potrivește cel mai bine.


De ce trebuie să ţină cont o mireasă atunci când optează pentru un anumit tip de manichiură?
În primul rând, trebuie să țină cont că unghiile trebuie să aibă un aspect îngrijit, nu trebuie să iasă prea mult în evidență,  dar în același timp să completeze ținuta.


Care sunt greşelile pe care le fac miresele în alegerea manichiurii?


Cea mai des întâlnită greșeală este să aleagă schimbări extreme. Adică dacă sunt obișnuite cu unghii scurte, înainte de eveniment aleg să-și facă unghii lungi. Este o greșeală foarte mare pentru că, efectiv, nu au cum să se descurce cu ele. Riscă să-și strice toată seara pentru că le lovesc sau nu pot face lucruri cu ele. Nunta nu este o petrecere de Halloween așa că nu trebuie să te transformi în ceea ce nu ești și să nu te mai recunoască invitații. Sau invers: dacă mereu le-ai avut lungi, dintr-o dată să le scurtezi înainte de nuntă. La fel, o să aibă impresia că i s-au tăiat degetele, nu unghiile.

 Între ce preţuri variază realizarea manichiurii de mireasă şi în funcţie de ce se stabilesc acestea?


La mine, cel puţin, nu diferă prețurile deși aş putea să pun un suprapreț pentru că mă stresează. Glumesc, desigur. Chiar dacă sunt mirese sau nu, până la urmă eu realizez aceeași manichiură. Prețurile variază în funcție de lungimea unghiei și de modelul ales. Atât.

Ce te diferențiază pe tine de celelalte profesioniste din domeniul tău de activitate?

Ceea ce mă face diferită este calitatea muncii mele, iar timpul de execuție este la jumătate față de majoritatea. De exemplu, întreţinere gel dureaza 45 de  minute sau o oră în caz că sunt obosită.

Credit foto: arhiva personală

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment