Interviu Sebi David interpret muzica populara

Inca de la inceput am stiut ca interviul alaturi de artistul Sebi David va fi diferit fata de alte intalniri cu alti interpreti. De data aceasta, se strecoara in discutia noastra o coordonata spirituala care, urmeaza sa aflam, o regasim la baza unei cariere de lunga durata.

Am cautat raspunsurile unor intrebari fundamentale: “Cand?” “Cum?” si “De ce?” pentru a reusi sa aflam cine este Sebi David.

“Artistul Sebi David in viata de zi cu zi este dirijor vocal, solist profesionist, profesor de canto popular si pian”, se autoportretizeaza interpretul de muzica populara si muzica de petrecere

Aflati  mai  multe despre esenta vietii si a carierei cantaretului in cele ce urmeaza:

Cand a inceput totul si cine te-a indrumat pe acest drum, anevoios pe alocuri?

Am inceput sa cant inca de la varsta de 8 ani. Mama, care pe langa “ocupatia” zilnica de mama, mi-a fost cadru didactic, si-a dat seama ca am un talent innascut inca din scoala, unde la orele de muzica nu ratam nicio ocazie de a ma exprima. Ea si bunicul meu m-au indrumat in acest domeniu, amandoi cantand la vioara clasica.

Insa, m-am visat pe scena inca de cand eram foarte mic si cantam prin casa ori in fata oglinzii. Ma indragostisem de cantecul popular de atunci.

De ce acest stil muzical si nu altul?

Am ales muzica populara pentru ca asa a vrut bunul Dumnezeu. Cred cu tarie in destin si cred ca e in stransa legatura cu divinitatea. Pur si simplu, asa a trebuit sa fie.

Cum ti-ai descrie meseria si viata de pana acum ca interpret de muzica populara?

Meseria mea este una speciala. La fel ca orice artist, ma bucur in fiecare zi de ce reusesc sa creez si cu fiecare zi imi iubesc meseria din ce in ce mai mult pentru ca imi da voie sa imi vad visul devenit realitatea si imi face viata extraordinara. Acum sunt intr-un punct foarte bun al drumului meu, am atins tot ce mi-am propus si sunt mai mult decat deschis catre noi oportunitati pe viitor.

Spui ca ai atins tot ce ti-ai propus, ceea ce nu e un lucru usor de spus ori de facut. Exista o reteta a succesului?

Multa munca si  perseverenta, peste care se adauga o dragoste pentru tara si folclor care intotdeauna m-a motivat si mi-a dat putere sa schimb lucruri, sa evoluez. Si desigur, nimic nu ar fi fost posibil fara credinta.

Cred ca reteta succesului este mult mai simpla decat ne-am putea imagina. Cred ca Dumnezeu ne ajuta trebuia doar sa vrem si sa muncim.

Ce parere ai despre industria muzicala din Romania, in ansamblul ei si in particular pe segmentul pe care te-ai axat? Se pastreaza si promoveaza folclorul in prezent?

Folclorul nu se mai pastreaza in Romania dar  incerc sa il  promovez pe unde pot chiar si prin sectia de canto popular pe care o coordonez ,prin copii care vin la orele de folclor, sa ducem impreuna mai departe traditia. Incerc mereu sa atrag tinerii catre piese ritmate, care sunt in aria lor de interes. Imi doresc sa dezvolt si sa fructific pasiunea copiilor sau a adolescentilor catre muzica populara pentru ca ei sa dezvolte mai departe, prin valori solide si teluri marete, industria din Romania.

In domeniul nuntilor esti un artist foarte apreciat. Cand ai inceput sa bucuri oamenii in cea mai speciala zi din viata lor, asa cum spunem noi?

Cant la nunti de la 18 ani si pot spune ca este printre cele mai frumoase sentimente. Pentru ca, asa cum spuneti si voi, este o zi foarte importanta pentru doi oameni indragostiti iar faptul ca poti lua parte la fericirea lor este ceva inedit. Sunt foarte atasat de aceste evenimente, raman mereu cu mine.

In ultimii doi ani, oamenii ma cheama la nunti ca invitat special iar eu nu pierd nicio ocazie de a-mi practica meseria cat de bine pot si de a bucura oamenii, pentru ca aceastea doua merg mana-n mana.

Ce planuri ai in continuare?

Am multe proiecte in desfasurare. Imi doresc sa realizez un al doilea album de muzica populara, primul fiind lansat in 2013. Impactul primului album a fost foarte puternic in Romania, iar acum speram la rezultate si mai bune.

Artistul Sebi David, deosebit de apreciat in domeniul nuntilor, incalzeste orice incapere cu vocea sa si va distra orice public. Discutia cu el a fost o adevarata placere pentru echipa noastra deoarece nu am cunoscut doar un interpret de muzica populara, un profesionist ci un un barbat cu multa credinta si cu speranta in viitor.

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment