Chef Thomas Huit dezvăluie secretele succesului său internaţional

Chef Thomas Huit transformă produsele de cofetărie/patiserie în adevărate opere de artă

Cu o experienţă de 13 ani în domeniu, Thomas Huit a devenit unul dintre cei mai renumiţi chef pastry din toată lumea. Iată motivul pentru care am vrut să aflăm ce secrete se află în spatele succesului său. Din Paris până în Dubai, trecând prin România, produsele care ies din mâinile sale cuceresc clienţii de fiecare dată. În spatele măiestriei sale se află ani mulţi de muncă şi o pasiune pe care a simţit-o încă din copilărie. El însuşi recunoaşte că, deşi s-a perfecţionat lucrând în cele mai selecte locaţii din lume ca chef pastery, este dornic să înveţe în fiecare zi pentru că doar aşa poţi atinge performanţa. Este de ajuns să priveşti una dintre creaţiile sale şi să înţelegi că chef Thomas Huit transformă produsele de cofetărie/patiserie în adevărate opere de artă. Cât despre gustul preparatelor sale… acesta este desăvârşit. Chef Thomas Huit a dezvăluit cu amabilitate în interviul pe care l-a acordat pentru Wow Events secretele succesului său.

Cum s-a născut pasiunea ta pentru realizarea produselor de cofetărie/patiserie?


Îmi place foarte mult să mănânc şi să gust orice. Pentru mine era evident că o să fac ceva în domeniul acesta, mai ales că ştiam că nu pot să stau şi să lucrez într-un birou.

Îţi mai aminteşti care a fost prima prăjitură pe care ai făcut-o?


Da, eram cu mama în bucătărie, cred că aveam aproximativ 5 ani, iar mama făcea  “clafoutis aux cerises”, un fel de prăjitura casei cu cireşe. Aveam în grădină trei cireși foarte mari care făceau foarte multe fructe, aşa că preparam prăjituri şi pentru biserică, fermă, şi pentru profesoare la școală.

Când ţi-ai dat seama că vrei să transformi pasiunea pe care o ai în meserie?


Cred că pasiunea a început din acel moment, de când eram mic, din bucătăria casei, cu mama. De atunci, am început să îmi doresc să merg la școala profesională ca să învăţ meserie.

Ce paşi ai urmat pentru perfecţionare?


Prima dată am învățat 5 ani la școala profesională, dar şi azi încă mai învăţ şi chiar dacă m-am perfecţionat, învăţ în fiecare zi.

Îţi mai aminteşti primul loc de muncă unde ai câştigat bani din pasiunea ta de a face prăjituri?


Sigur. A fost o experienţă pe care nu pot să o uit. Am lucrat foarte mult, peste 80 de ore pe săptămână la doar 16 ani, dar din experiența asta am şi învățat foarte mult!

Care a fost parcursul tău în această lume a cofetarilor? În ce locuri ţi-ai demonstrat măiestria?


Secretele patiseriei moderne le-am descoperit în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de servicii de catering din lume, Dalloyau, unde sub mentoratul renumitului Pastry Chef, Yann Brys, mi-am însuşit noi tehnici de armonizare a gusturilor şi de stilizare a produselor de patiserie-cofetărie. Am obţinut diploma BTM Patisserie, şi apoi am început o carieră în calitate de  Pastry Chef în cadrul hotelului Lutetia din Paris, un restaurant cu stele Michelin 1* unde am condus echipa de patiserie a hotelului.
Apoi, în echipa  lui Yannick Alleno, renumit petru că deține 3* stele Michelin la ambele restaurante, am plecat în Dubai la hotel 5* One & Only the Palm. Apoi, m-a întors în România să deschid afacerea brand TH, pentru evenimente şi consulting. Am colaborat cu French Revolution, Sweetologie, Fior Di Latte, Hotel Sheraton, Arc Bakery şi Loft. Acum predau şi cursuri la Icep School.Există o diferenţă de gusturi în ceea ce priveşte produsele de cofetărie în funcţie de zonele geografice?

Există diferențe în fiecare zonă geografică, fiecare are tradiția şi gusturile ei. Produsele  franţuzeşti sunt renumite în toată lumea şi găsim în orice oraș produs tip croissant, eclere şi prăjitură tradițională.

Cum ai caracteriza în câteva cuvinte gusturile românilor în privinţa produselor de cofetărie/patiserie?

Din ce am observat, românilor le plac prăjiturile însiropate, cu ciocolată sau frişcă. Prea dulci pentru mine, dar sunt foarte deschis la prăjituri noi sau reinterpretate.


Am vorbit despre preferinţele clienţilor, dar care sunt produsele tale preferate? Ce îţi place cel mai mult să pregăteşti?


Mie îmi plac lucrurile simple: mousse de ciocolată, tiramisu, orez cu lapte… Noi uităm, într-adevăr, că lucrul simplu este cel mai bun. Dar acasă, mie îmi place să gătesc pentru soţia mea.

Credit foto: Dragoş Tănase Photography

Comments

mood_bad
  • Momentan nu exista niciun comentariu. Fii tu primul!
  • chat
    Add a comment